تا کردن و لول کردن فرش شناخته شدهترین روشها برای جمع کردن و کاهش حجم فرش هستند. شیوههایی که طی سال ها برای این کار و هنگام حمل و نگهداری فرش بهکار رفته و هر یک نیز دارای مزایا و معایبی هستند. اما لازم است در اجرای این شیوهها نیز به طور اصولی عمل کرده و با درست انجام دادن آنها مانع از خرابی، شکستگی و پوسیدگی فرش شویم.در مطلب پیش رو به بررسی مزایا و معایب تا کردن و لول کردن فرش پرداخته و این دو روش را با هم مقایسه میکنیم.
تا کردن و لول کردن فرش: کدامیک بهتر است؟
اغلب ما در منازلی زندگی میکنیم که فرش از اصلیترین و ارزشمندترین لوازم آن بهشمار میآید. نگهداری فرش و شرایط لازم برای جابجایی و حمل آن نیز بخشی از فرهنگ کشور ماست که طی قرنها ادامه یافته است.همچنین در مراکز فروش و نگهدار از فرش، هر دو روش تا کردن و لول کردن فرش معمول بوده و مورد استفاده قرار میگیرد.
روش تا کردن، حجم فرش را بهطور چشمگیری کاهش داده و فضای لازم برای نگهداری آن را نیز به طرز موثری کاهش میدهد. اما بهعنوان یکی از معایب این روش میتوان به تا خوردگی و شکستگی احتمالی فرش اشاره کرد. همچنین این مورد میتواند شرایط را برای رشد بید و آفتهای جانوری فرش مهیا کرده و زمینه را برای پوسیدگی و از بین رفتن الیاف فرش فراهم کند. موردی که در صورت عدم رسیدگی به خسارت مالی زیادی بهویژه در بخش انبارداری و تجارت فرش منتهی خواهد شد.
در مورد لول کردن فرش موضوع تا حد زیادی متفاوت است. در صورت اجرای صحیح این کار و لول کردن اصولی همراه با پوشاندن ریشههای فرش، میتوان آن را روشی مناسب برای نگهداری و حمل این بافتههای ارزشمند بهشمار آورد.
مراقب بید زدگی فرش باشید!
کاربرد نفتالین و مواد ضد حشره نیز بهعنوان موردی مفید در هر 2 روش تا کردن و لول کردن فرش مفید بوده و از جایگزینی حشرات و بید خوردگی الیاف فرش بهطور جدی ممانعت میکند. این مورد بهویژه در نگهداری طولانی مدت فرش در انبار کاملا مفید و موثر است.
تنها موردی که در لول کردن فرش بهعنوان یک مشکل مطرح است، فضای طولی اشغال شده توسط فرش لوله شده است. ان مورد نیز تنها برای خانهدارها مطرح بوده و در انبارهای نگهداری فرش و فروشگاهها چندان تاثیر منفی نخواهد داشت.در مقابل با این روش هیچگونه شکستگی در فرش پدیدار نمیشود و مشکلی نیز از نظر جایگزینی حشرات در تای فرش به وجود نمیآید.
در روش لول کردن فرش هم چنین میتوان مجموعه را همراه با ریشههای در غلاف و پوششی پلاستیکی جا داده و از کثیف و بدرنگ شدن فرش و ریشههای آن بهطور جدی پیشگیری کرد. لازم است هنگام لول کردن فرش، فضای خالی برای تنفس الیاف در نظر گرفته شده و از حرکت اکسیژن در لایههای فرش اطمینان یابیم. در این صورت حتی با نگهداری طولانی مدت فرش مشکلی برای آن پیش نمیآید.
حمل فرش در حالت لول شده بهمراتب آسانتر بوده و میتواند توسط افراد یا لیفتراک بهراحتی صورت گیرد.پیشنهاد آخر ما برای صاحبان فرش بازرسی دورهای از فرشهای لول شده و تاخورده و باز کردن و هوا دادن آنها در فواصل زمانی است. موردی که مانع از بروز یا پیشرفت خرابی، شکستگی و بید زدگی در فرش میشود.
قالیشویی پاکسان
قالیشویی پاکسان با بیش از 15 سال سابقه دارای تجربه گرانبهایی در این حوزه بوده و کلیه خدمات خود را ضمانت کرده است.
بدون دیدگاه