معایب و مزایای تا کردن و لول کردن فرش - پاکسان

معایب و مزایای تا کردن و لول کردن فرش


تا کردن و لول کردن فرش شناخته شده‌ترین روش‌ها برای جمع کردن و کاهش حجم فرش هستند. شیوه‌هایی که طی سال ها برای این کار و هنگام حمل و نگهداری فرش به‌کار رفته و هر یک نیز دارای مزایا و معایبی هستند. اما لازم است در اجرای این شیوه‌ها نیز به طور اصولی عمل کرده و با درست انجام دادن آنها مانع از خرابی، شکستگی و پوسیدگی فرش شویم.در مطلب پیش رو به بررسی مزایا و معایب تا کردن و لول کردن فرش پرداخته و این دو روش را با هم مقایسه می‌کنیم.

تا کردن و لول کردن فرش: کدامیک بهتر است؟

اغلب ما در منازلی زندگی می‌کنیم که فرش از اصلی‌ترین و ارزشمندترین لوازم آن به‌شمار می‌آید. نگهداری فرش و شرایط لازم برای جابجایی و حمل آن نیز بخشی از فرهنگ کشور ماست که طی قرن‌ها ادامه یافته است.هم‌چنین در مراکز فروش و نگهدار از فرش، هر دو روش‌ تا کردن و لول کردن فرش معمول بوده و مورد استفاده قرار می‌گیرد.

معایب و مزایای تا کردن و لول کردن فرش - پاکسان

روش تا کردن، حجم فرش را به‌طور چشمگیری کاهش داده و فضای لازم برای نگهداری آن را نیز به طرز موثری کاهش می‌دهد. اما به‌عنوان یکی از معایب این روش می‌توان به تا خوردگی و شکستگی احتمالی فرش اشاره کرد. هم‌چنین این مورد می‌تواند شرایط را برای رشد بید و آفت‌های جانوری فرش مهیا کرده و زمینه را برای پوسیدگی و از بین رفتن الیاف فرش فراهم کند. موردی که در صورت عدم رسیدگی به خسارت مالی زیادی به‌ویژه در بخش انبارداری و تجارت فرش منتهی خواهد شد.

در مورد لول کردن فرش موضوع تا حد زیادی متفاوت است. در صورت اجرای صحیح این کار و لول کردن اصولی همراه با پوشاندن ریشه‌های فرش، می‌توان آن را روشی مناسب برای نگهداری و حمل این بافته‌های ارزشمند به‌شمار آورد.

مراقب بید زدگی فرش باشید!

کاربرد نفتالین و مواد ضد حشره نیز به‌عنوان موردی مفید در هر 2 روش تا کردن و لول کردن فرش مفید بوده و از جایگزینی حشرات و بید خوردگی الیاف فرش به‌طور جدی ممانعت می‌کند. این مورد به‌ویژه در نگهداری طولانی مدت فرش در انبار کاملا مفید و موثر است.

معایب و مزایای تا کردن و لول کردن فرش - پاکسان

تنها موردی که در لول کردن فرش به‌عنوان یک مشکل مطرح است، فضای طولی اشغال شده توسط فرش لوله شده است. ان مورد نیز تنها برای خانه‌دارها مطرح بوده و در انبارهای نگهداری فرش و فروشگاه‌ها چندان تاثیر منفی نخواهد داشت.در مقابل با این روش هیچ‌گونه شکستگی در فرش پدیدار نمی‌شود و مشکلی نیز از نظر جایگزینی حشرات در تای فرش به وجود نمی‌آید.

در روش لول کردن فرش هم چنین می‌توان مجموعه را همراه با ریشه‌های در غلاف و پوششی پلاستیکی جا داده و از کثیف و بدرنگ شدن فرش و ریشه‌های آن به‌طور جدی پیشگیری کرد. لازم است هنگام لول کردن فرش، فضای خالی برای تنفس الیاف در نظر گرفته شده و از حرکت اکسیژن در لایه‌های فرش اطمینان یابیم. در این صورت حتی با نگهداری طولانی مدت فرش مشکلی برای آن پیش نمی‌آید.

حمل فرش در حالت لول شده به‌مراتب آسان‌تر بوده و می‌تواند توسط افراد یا لیفتراک به‌راحتی صورت گیرد.پیشنهاد آخر ما برای صاحبان فرش بازرسی دوره‌ای از فرش‌های لول شده و تاخورده و باز کردن و هوا دادن آنها در فواصل زمانی است. موردی که مانع از بروز یا پیشرفت خرابی، شکستگی و بید زدگی در فرش می‌شود.

قالیشویی پاکسان

قالیشویی پاکسان با بیش از 15 سال سابقه دارای تجربه گرانبهایی در این حوزه بوده و کلیه خدمات خود را ضمانت کرده است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *